zondag 21 september 2014

The Black Marble Selection. Live Patronaat, 20-09-14

Bij binnenkomst op weg naar The Kik stond er een zestal jonge mannen op het podium voor een al zeer volle zaal een lekker stuk muziek te maken. Helemaal jaren 60 retro. Gitaar geluid met veel reverb en een telkenmale scheurende harmonica. De band zit in de wat ruigere hoek van de jaren 60. Grofweg 1966-67, de korte periode van bloei voor bands als The Outsiders, The Troggs. Dit zijn de eerste bands die me zo te binnen schieten, die hits hebben gescoord met deze vorm van testosteron geladen, teenage rock. Daarnaast minstens de helft van de obscure bandjes die de befaamde 'Nuggets' cd box bevolken. Laten we het garage rock noemen. Kortom, daar kan heel weinig fout gaan als de liedjes kloppen en de uitvoering lekker in elkaar zit.

Dat was zeker goed voor elkaar bij The Black Marble Selection. Dit rockte heerlijk weg en de heren hadden een aantal bekende riffs uit die tijd net om weten te bouwen waardoor er een nieuw nummer ontstaat in een bekend idioom. Het klonk gewoon lekker ruig en vuig, met een zanger die de juiste rasp in zijn stem heeft om het overtuigend af te maken.

Als opbouwende kritiek. De ah-ahhs zijn soms iets te veel. Een koortje ter afwisseling kan wonderen doen. Het is wel helemaal in stijl, eens. Over een heel concert iets te veel. Dat was dan ook het enige dat ik op te merken had. Het was gewoon heel erg lekker.

In februari 2015 komt de cd. Ik ben zeker benieuwd. In de tussentijd kan er een EP op Soundcloud geluisterd worden. De link staat beneden.

Wo.

https://soundcloud.com/theblackmarbleselection

Geen opmerkingen:

Een reactie posten