dinsdag 10 april 2012

Charles Aznavour à l’Olympia


Idolen in de muziek. Vaak zijn ze een jaar of tien ouder dat de doorgewinterde fans. Zo weten rockende zestigers de zalen nog steeds vol te krijgen met vijftigers. Maar hoe werkt dat dan met de Frans/Armeense Charles Aznavour? Hij werd in mei 87 jaar. Hij weet dit jaar 30 keer achter elkaar het beroemde l’Olympia in Parijs uitverkocht te krijgen. Wie zit daar dan in de zaal? Nu, onder andere Jeanne Ruts-Valk, zelf 10 jaar jonger dan Aznavour en  al een halve eeuw fan van hem. Ze schreef dit korte verslag.  

Blij verrast en opgewonden was ik toen ik door een TV programma van "De Wereld Draait Door" vernam dat Charles Aznavour weer zou optreden. Ik was namelijk vijf jaar geleden al naar zijn afscheidstournee geweest in Parijs.

Via Google kwam ik alles te weten over de concerten, kocht een kaartje en ging 21 september vol verwachting, lekker alleen, met de trein naar Parijs. In een hotel vlakbij het l’Olympia een kamer geboekt en op een terrasje de avond afgewacht.

Ruim op tijd naar binnen, je wilt niets missen. 20.45 uur kwam Charles het toneel op onder een daverend applaus van een emotioneel publiek. Hij leek nog kleiner dan hij altijd al was. Maar rechtop en vol energie. Dat beef hij ook gedurende de gehele avond. Charles zong, zonder 1 minuut pauze, tot tegen 11 uur 24 nieuwe (!) chansons en ook wat oudere meezingers. Hij vertelde dat hij nu wel wat spiekbriefjes nodig had. Maar wat een energie en ontroering. Natuurlijk hoor je wel dat er iemand van 87 jaar staat te zingen, maar dat had ook iets aandoenlijks en kwetsbaars. Er was goed ondersteuning van een geweldig orkest.

Misschien komt er volgend jaar nog een herhaling, je weet maar nooit. Ik ga toch maar vast sparen.

Jeanne Ruts-Valk

Geen opmerkingen:

Een reactie posten