zaterdag 21 november 2015

Derksen en Co. Pioniers van de Nederpop. Oude Luxor, 17 november 2015, Rotterdam

Dinsdagavond woonde ik in het Oude Luxor te Rotterdam de première bij van Johan Derksen en de Pioniers van de Nederpop. Voorafgaand werden in de zaal allemaal “Gouwe Ouwe” gespeeld die door een uitgelaten zaal oudere jongeren werden meegezongen.

De avond begon met wat nummers gespeeld door The Clarks, een voortreffelijke cover band. Johan Derksen kwam daarna een praatje houden over het ontstaan van de Nederpop en kon niet nalaten de huidige muzikale koers van de Hilversumse zenders te bekritiseren.

Ik kwam echter niet voor Johan maar voor zijn gezelschap. Wat te denken van Jan de Hont (ZZ en de Maskers), Frans Krassenburg (Golden Earrings), Johnny Kendall, Theo van Es (Shoes) en Rudy Bennett (Motions). Allemaal mochten zij vier van jun hits uitvoeren. Tussendoor speelde de Clarks covers van tijdgenoten Beatles en Stones en van mannen die er niet waren zoals Cuby, Wally Tax en Q65. Een kennis uit Den Haag  was al naar een try-out geweest en daar was ook Hans Vermeulen erbij, maar omdat hij in Thailand woont was dat voor de rest van de theatertour niet mogelijk. Zijn muziek werd echter prima vertolkt door ene Joëlle Vierling die ook uitstekend uit de voeten kon met Earth & Fire en Shocking Blue.

Na afloop werd het heerlijk avondje voortgezet met een jam in de foyer. Was je er niet bij? Er komen nog 26 voorstellingen aan. Als je net zoals ik toen te jong was, dan is dit je enige kans. Kijk op www.pioniersvandenederpop.nl.

Tineke G.

De TV serie is hier te bestellen

http://www.vi.nl/webshop/product/pioniers-van-de-nederpop.htm

Geen opmerkingen:

Een reactie posten