dinsdag 10 november 2015

The Great Tomorrow. Underhill Rose

Erwin Zijleman introduceerde het Amerikaanse trio Underhill Rose bij ons in 2013 (zie hier: http://wonomagazine.blogspot.nl/2013/10/something-real-underhill-rose.html). Daar blijft het niet bij.

Underhill Rose is een Amerikaans trio dat me tot dusver al twee keer wist te verrassen en overtuigen met een uitstekende plaat.
 
Eleanor Underhill (banjo), Molly Rose (gitaar) en Salley Williamson (staande bas) maakten op hun titelloze debuut uit 2011 en op Something Real uit 2013 nogal traditioneel aandoende muziek met voornamelijk invloeden uit de folk, bluegrass en de country.
 
Het drietal uit Asheville, North Carolina, maakte indruk met de nodige muzikale hoogstandjes, maar imponeerde met werkelijk geweldige stemmen, die elkaar naar grote hoogten wisten te tillen. Hiernaast slaagde Underhill Rose er ook nog eens in om alle traditionele invloeden te verwerken in songs die ook buiten de traditionele rootskringen aan zouden kunnen moeten spreken.
 
Underhill Rose wist, ondanks de twee prima platen, tot dusver helaas nog geen potten te breken in Nederland. Dat moet maar eens gaan veranderen met The Great Tomorrow; de derde plaat van het talentvolle drietal.
 
Op haar derde plaat heeft Underhill Rose de sterke wapens van haar eerste twee platen behouden. Eleanor Underhill, Molly Rose en Salley Williamson spelen ook dit keer de sterren van de hemel en zingen alsof hun leven er van af hangt. De werkelijk prachtig instrumentatie wordt verder ingekleurd met fraaie bijdragen van met name pedal steel en viool, wat de muziek van Underhill Rose nog wat meer kleur en glans geeft.
 
Vergeleken met haar vorige twee platen kiest Underhill Rose op The Great Tomorrow voor een net wat toegankelijker geluid. Het is een geluid dat het goed zal doen op de Amerikaanse countrystations, maar ook voor de liefhebber van wat alternatievere Amerikaanse rootsmuziek heeft Underhill Rose op haar derde plaat veel te bieden. De invloeden uit de 70s pop maken het mooie geluid compleet.

Na beluistering van Something Real was ik twee jaar geleden direct fan van Underhill Rose. The Great Tomorrow is me nog een stuk dierbaarder.

Erwin Zijleman

Je kunt hier luisteren naar 'Montana':

https://www.youtube.com/watch?v=Fda_q4HH0c8


The Great Tomorrow van Underhill Rose ligt nog niet in Nederland in de winkel, maar kan worden verkregen via cdbaby (http://www.cdbaby.com/cd/underhillrose4)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten