donderdag 19 oktober 2017

Beth Wimmer, met Billy Watts op gitaar: Wo.'s Huiskamerconcert, 14 oktober 2017

Foto: Wo.
Het is al bijna vertrouwde muziekgrond, de Haarlemse huiskamer van Wo. en Karen. Hun tweede huiskamerconcert dit jaar, dit keer met de in Zwitserland woonachtige Californische singer/songwriter Beth Wimmer. Zij trad op met haar Amerikaanse vriend, producer en gitarist Billy Watts, die trouwens al decennia in een heel aardige eigen band speelt: Mojo Monkeys.

In het eerste deel van het concert trakteerde Beth ons op een selectie van haar nieuwe, vierde CD, Bookmark, die pas volgende week uitkomt. Beth zingt wat nu Americana schijnt te heten, een begrip dat mij op zich niet veel zegt. Maar houdt het inderdaad maar op een mix van folk, country, beetje blues, en snufje rock! Haar stem is erg goed, krachtig, zuiver, met veel emotie. De nieuwe cd klinkt mooi, en de nummers die mij in het bijzonder aanspraken waren Louisiana, en titeltrack Bookmark.

Foto:Wo.
In het tweede deel van set, na een goed verzorgde pauzeborrel in het zonnetje in de achtertuin, speelden Beth en Billy een selectie uit het eerdere werk van Wimmer, met name haar cd’s Ghosts & Men (2011) en Miracle Girl (2008). Opvallend genoeg speelde ze niet het nummer dat haar tot op heden de meeste radio airtime in de VS en diverse prijzen heeft opgeleverd: Self Righteous Son of A Bitch. Dat is nogal een rocksong, dus wellicht niet geschikt voor de huiskamersetting.

Wel presenteerde ze een mooie selectie uit haar oeuvre. Tekstueel gaat het vooral over de liefde en relaties, geheel passend bij het genre natuurlijk. Dus kregen we grappige nummers zoals Mexico, waarin zelfs een Zwitsers jodeltje zit. Het door de vrouwelijke aanwezigen wel heel erg gretig omarmde Simplicity of a Man, Mahogany Hawk, een fijne ingetogen versie van Bowie’s Starman, Makin’ War (over haar Zwitserse vriend die net nadat zij bij hem was ingetrokken drie weken dienstplicht moest vervullen), en het mooie Move On. Luister en oordeel zelf, via http://www.bethwimmer.com/. Kortom, Beth maakte indruk, net als de gastheer en gastvrouw!

HareD1 opmerking:

  1. Ja, het was prachtig en een eer om zulke goede, gedreven muzikanten in huis te mogen hebben. Beth Wimmer raakte een aantal van de aanwezigen op een persoonlijk niveau met haar teksten en met haar prachtige stem. Billy Watts maakte indruk met zijn ondersteunende gitaarspel.

    Een huisconcert is een intieme ervaring. Dichterbij een artiest zijn en genieten van zijn/haar kwaliteiten is niet mogelijk.

    BeantwoordenVerwijderen