zaterdag 7 april 2018

No Ninja Am I; Wo.’s huiskamerconcert, 10 maart 2018

Foto: Wil Nievaart
Een uitnodiging voor een huiskamerconcert bij Wo. en Karen, daar zeggen we geen nee tegen. Omdat Wo. een fijne neus heeft voor kwaliteit. En omdat we beiden nog nooit een huiskamerconcert hebben bezocht, en dat wel eens willen ervaren. No Ninja Am I, nooit van gehoord. Vooraf vraag ik enigszins ongerust of we naar klassieke kamermuziek gaan luisteren. Wo. zegt dat ik op Spotify EP’s moet gaan luisteren. Omdat ik nogal gezeglijk van aard ben, beluister ik thuis een paar dromerige, melancholieke luisterliedjes van de laatste EP. De nummers bewegen zich tussen folk en singer-songwriters, en klinken weemoedig en introspectief. Fijnbesnaarde muziek om bij weg te dromen.

Foto: Wo.
De huiskamervariant is echter andere koek en is verrassend uitbundig. Vier gepassioneerde muzikanten die elkaar uitstekend aanvoelen en tijdens de setlist regelmatig elkaars instrumenten overnemen. Vier stemmen die fraai harmoniëren. Een overtuigende zanger, die mooi ingetogen kan zingen en net zo makkelijk vol bravoure en overtuiging. Kortom een aanstekelijke en energieke luister- en kijkervaring. Een groot contrast met de EP. Live is het moeilijk stilzitten; No Ninja Am I overtuigt en ontroert. En dat wij als publiek vlakbij deze muzikanten zitten, maakt dit een indrukwekkende ervaring. Na de solo toegift volgt nog een amusante Q&A met de band. Wo. had weer eens gelijk.

Foto: Wo.
Op de terugweg zetten we de zojuist aangeschafte cd op, en leunen achterover. En luisteren nu  met nog welwillender oren. Mooie, spannende muziek. No Ninja Am I heeft er twee fans bij. Een huiskamerconcert, dat willen we vaker meemaken.

Tim Zee

Here's the link to our Spotify Playlist to find out what we are writing about:

https://open.spotify.com/user/glazu53/playlist/6R9FgPd2btrMuMaIrYeCh6?si=KI6LzLaAS5K-wsez5oSO2g

Geen opmerkingen:

Een reactie posten