zondag 1 december 2013

LIVE Soul Sister Dance Revolution, Paard van Troje, 28 november 2013Foto HareD

Ja hoor, we hebben er weer een. Zo’n uitermate lekker Haags bandje, in de lijn Golden Earring-Anouk- Kane- en hoewel nog niet tot de zelfde hoogte gestegen, eventueel ook Di-rect. Zoals ik in mijn impressie van Parkpop al meldde kunnen deze jongens echt lekker muziek maken. En nogmaals: die muziek heeft niets met soul te maken, noch met dance. Hoewel je er wel lekker op kunt dansen, daar niet van.

De Soul Sister Dance Revolution bestaat sinds 2009, maar kwam pas in april van dit jaar met hun debuut cd, Playground Kids. De roem was hen al wel vooruit gesneld, want op basis van hun debuutsingle ‘Hold the Line’ werden zij eind 2012 zowel 3FM Serious Talent, als winnaar van de  Haagse Popprijs voor aanstormend talent. In die tijd waren zij ook supportact bij de clubtour van Di-rect (en deze maand trouwens twee keer bij Golden Earring). In januari 2013 volgde de single ‘Hearts’ en op 17 april stonden ze in De Wereld Draait Door, waar ze ook zwaar bejubeld werden door Nico Dijkshoorn - of dat louter een aanbeveling is laat ik hier even in het midden.   

Soul Sister Dance Revolution bestaat uit Thomas van der Want – Gitaar & zang, Laszlo Barz – Gitaar & zang, Jelger Durieux – Drums & zang, Michael Baumgarten – Bas en Camiel Meiresonne – Toetsen, percussie & zang. Zie voor info en YouTube fragmenten:  http://soulsisterdancerevolution.wordpress.com en www.soulsisterdancerevolution.com

De kleine zaal van het Paard was niet helemaal uitverkocht, maar toch wel erg lekker vol. Klaarblijkelijk hebben de jongens ook een soort boyband-uitstraling, gezien het opvallend hoge bakvisgehalte onder de aanwezigen. Dus WoNo-lezers van een zekere leeftijd: ga naar een concert en neem gerust je dochter mee. Maar geef haar wel goede oordoppen, of wees anders zeker dat ze een hard deuntje aankan. De Soul Sister Dance Revolution is namelijk niet voor watjes, hier wordt stevige maar o zo lekkere herrie gemaakt.

Maar niet herrie om de herrie, er zit volop melodie in. Zanger Van der Want heeft een redelijk       
Foto HareD
veelzijdige stem, en brengt zijn nummers zonder al te veel poespas. Dat was in heerlijk maar schril contrast tot de zanger van het bandje uit het voorprogramma, WOOT. Die jongen had vreselijk veel maniertjes en praatjes, maar speelde veel mindere muziek, dus dan is het irritant. Niets van dat alles bij Van der Want, Barsz, Durieux of Baumgarten. De uitzondering is Meiresonne, die ongelooflijk druk heen en weer springt achter, voor en om zijn orgel. Hopelijk voor hem is hij op zo’n avond aan de drank of de pillen, dan is het gestuiter maar tijdelijk. Anders is het werkelijk een serieus geval van ADHD.

Playground Kids is een mengeling van pop en rock, niet echt te vangen in een hokje. Veel gitaar, harde bas en drums, maar ook orgel en allerlei aanverwante special effects. Beetje Queens of the Stone Age zoals ze zelf zeggen, maar ook zeker Urban Dance Squad. Nou ja, ga zelf maar luisteren!

Zowel concert als cd kent geen zwakke compositie. Tijdens het concert werden beide singles goed ontvangen, maar uitschieter was zeker ook ‘Soldiers of Love’, dat op een gegeven moment spontaan door de zaal werd meegebruld, klaarblijkelijk ook tot verbazing van de band zelf. Van der Want gaf maar als verklaring ‘oost west thuis best’. Het was inderdaad een thuisconcert, met veel mensen die de nummers goed kenden, waaronder ook moeder Van der Want, die nog even hartelijk werd begroet door haar zoon. Mijn persoonlijke favorieten waren  ‘Baby Geselle’ en ‘Eye of the Storm’. Tijdens ‘The Ripper’ ging het even mis, dat moest over, maar dat was geen straf. Al was het maar omdat het de woorden ‘Lucy in sky…. fell into rehab’ bevat, waarlijk een mooi teken van historisch bewustzijn voor zo’n groepje jonge muzikanten. De avond werd afgesloten met een nieuwe nummer, dat veel moois voor de toekomst beloofd. Bij de laatste nummers werd zelfs nog even gepogo-ed. Ik kon de verleiding maar net weerstaan…..


HareD

Je kunt hier luisteren naar 'Hold the line'.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten