zaterdag 1 juni 2013

WoNo Magazine Actie i.s.m. Q-Bus Leiden: Jeff Hershey

Voor wie er snel bij is, geeft WoNo Magazine gratis kaartjes weg voor het concert dat Jeff Hershey and the Heartbeats geeft in de Q-Bus te Leiden op zondag 9 juni 2013, aanvang 20.30. Stuur een e-mail naar: Hans@muziekhuis.nl o.v.v. WoNo Magazine om je op te geven en ga genieten van een spetterend concert van dit soul, funk en surf rockend beest uit het zuiden van Californië. Aarzel niet en reageer! Bovendien is er ook nog eens een voorprogramma: Smelly Kitchen. Lees hier meer:

De groep Jeff Hershey & The Heartbeats heeft als een storm Zuid Californië ingepakt. Met hun energieke live optredens zetten ze het publiek aan het dansen en zingen, terwijl de frontman de geesten van Sam Cooke en James Brown oproept.

Hij heeft – met zijn amper dertig lentes – de gouden dagen van de soul nooit meegemaakt. Maar Jeff Hershey zou niet misstaan tussen James Brown en Sam Cooke. En ook met zijn muziek duikt Hershey in het verleden. Zijn album Soul Music no. 1 staat bol van de swingende, funky soul in de beste traditie van de jaren zestig. Nergens echter ruikt dit album naar belegen retro. Op het eerste gehoor klinken de nummers als vergeten pareltjes, maar Hersey heeft alles zelf geschreven. En hij speelt ze met passie en overtuiging – zeker niet omdat soul nu eenmaal opnieuw ‘in’ is. Swingen voor iedereen

In het voorprogramma de kersverse band Smelly Kitchen van eigen Zeeuwse bodem. Smelly Kitchen combineert de diep-rauwe hammondsound met hyper-energieke grooves en gitzwarte zang. Alles om het publiek te laten grooven en dansen tot ze er bij neer vallen!

Kersvers, maar wel rijp. Leadzanger is ras-entertainer Boaz Brom (Boaz Black & the Soulpatrol, Trippin’). Jeroen van ‘t Leven, Eric van Doorn, Collin Clement en Lennert Goemans speelden al 10 jaar lang samen in The Kings of Cool. De muzikanten van Smelly Kitchen speelden al op talloze festivals (Breda Jazz, Jazzfestival Delft, Oosterhout, Dordrecht) en vooral in heel veel kroegen van Meppel tot Terneuzen. Geïnspireerd door de funk en soul uit de jaren ’70 zoals The Meters en huidige toppers zoals de Dap-kings maakt Boaz’ Smelly Kitchen uit deze ingrediënten nu zijn eigen sound. Hoe dit klinkt? Ruig, vet en funky! Smelly Kitchen is cookin’!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten