dinsdag 12 november 2019

Bob Seger and The Silver Bullet Band. Madison Square Garden, New York City, woensdag 30 oktober 2019

Foto: HareD
Met eerst Midnight Oil in Hamburg, daarna Muse in Keulen lijkt een trend op WoNoBlog gezet: het bezoeken van concerten in het buitenland. HareD brengt het allemaal nog een stap verder. Berichtte hij al eerder over Bob Seger's cd 'I Knew You When',ditmaal toog hij naar The Big Apple om getuige te zijn van de afscheidstour van een van zijn helden. Hieronder volgt zijn relaas.

Een wens, droom zo je wilt, die na meer dan 30 jaar uitkomt. Bob Seger & the Silver Bullet Band live zien. En dan ook nog in een van de meest gerenommeerde zalen ter wereld: Madison Square Garden, New York City. Alles kwam bij elkaar om te besluiten speciaal voor het concert naar New York te gaan. Bob Seger was bezig aan zijn afscheidstournee, dat wist ik al langer, maar tot nu toe had ik de aandrang weten te weerstaan. Maar toen kondigde hij vijf extra shows aan, de vliegtickets waren betaalbaar en de vrije dagen konden makkelijk worden opgenomen. En een lang weekend New York is natuurlijk nooit weg.

Was het de moeite waard? Zeker weten!

Foto: HareD
Bob Seger was in topvorm en zijn 14-koppige (want inclusief drie zangeressen en vier man blazers) Silver Bullet Band ook. De recensent van Rolling Stone vroeg zich dan ook volkomen terecht af: waarom moet die man met pensioen?  Tja, hij is natuurlijk wel 74 en moest zijn afscheidstournee (rond de 60 shows, meer dan een miljoen kaartjes verkocht) een keer onderbreken voor een operatie aan zijn rug. Dus helemaal gek is het niet. Maar Bob Seger lijkt te vitaal om nooit meer een podium te betreden. Nu ja, we wachten het af…

Foto: HareD
Het mooie van een afscheidstournee is dat alle hits nog een keer langskomen, en dit concert was geen uitzondering. Wat een heerlijk feest. Van ‘Still the Same’ tot ‘Old Time Rock ‘Roll’, via ‘Mainsteet’ naar ‘Like A Rock’. En meer, twee toegiften, 27 nummers in totaal. Persoonlijke hoogtepunten waren ‘Famous Final Scene’, ‘We’ve Got Tonight’, ‘Beautiful Loser’ en 'Turn The Page'. Dit laatste nummer was een van zijn eerste hits in Amerika, aan het begin van de jaren zeventig. Het publiek reageerde dan ook zeer enthousiast, ook op de mooie saxofoon-solo’s en begon en masse mee te zingen. Dat was een moment voor ‘Madison Square Garden-Magic’, want de zaal -die verder verrassend gewoontjes is en eerlijk gezegd op iedere willekeurig indoor sportstadion in de VS lijkt- heeft dan een zeer bijzondere en mooie akoustiek. Heel speciaal.

Bob is en blijft een held, wij voelden ons gezegend en blij om erbij te zijn. 

HareD 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten