vrijdag 7 februari 2020

Give It Time. Jane Willow

Diegenen die dit blog volgen kennen de naam Jane Willow nu ongeveer een jaar en zij de aanwezig waren bij het huisconcert aan het einde van de zomer vorig jaar zijn misschien wel fan voor het leven. In februari 2020 is het tijd voor een nieuwe song.

Die zal een aantal mensen direct verrassen. De gitaar en band begeleiding zijn volledig verdwenen en ingeruild voor een piano. Verwacht daarop geen ingewikkelde bewegingen, maar gewoon, begeleidende akkoorden en een paar noten daar tussenin, onder een nummer dat steun biedt aan een ieder die dat nodig heeft.

Ook al richt Jane Willow zich in gedachte tot een persoon, haar tekst en zang kan iedereen ter zijde staan. "Give it time and you will be alright", zingt ze. Misschien is het niet voor iedereen van toepassing, maar de intentie is goed en komt uit een goed hart. Er wordt geluisterd en getroost.

Jane Willow heet eigenlijk Janneke an komt uit Breda. Een aantal jaren geleden is ze met een koffer in de hand en een gitaar onder de arm vertrokken naar Dublin om daar haar muziek verder te ontwikkelen en vooral te spelen. Inmiddels is ze onderdeel van de folk scene daar en toert regelmatig in het voorprogramma van andere artiesten of gewoon op zichzelf. De nummers die zij in de laatste anderhalf jaar heeft uitgebracht, laten zien welk talent zij heeft. Haar keuze om haar muziek nu in haar geboorteland onder de aandacht te brengen, is dan ook een juiste.

Met Give It Time vangt zij een stapel aan emoties en kanaliseert die in een liedje van nog geen drie minuten. Jane Willow stelt zich uiterst kwetsbaar op in het nummer. Geeft zich vocaal volledig bloot en is volkomen kwetsbaar. Er blijft in dit nummer niets over om zich achter te verschuilen. Dit hoeft ook niet, want Give It Time is een even bescheiden als overtuigende winnaar. Misschien verrassend door de piano begeleiding, maar niet verrassend qua kwaliteit. Give It Time valt volledig in een rijtje prachtige songs die zij al op haar naam heeft staan en die ongetwijfeld nog gaan volgen. Prachtig is het woord dat ik nu wil voorleggen aan de lezer, omdat geen ander voldoet.

Wo.

Je kunt Give It Time hier luisteren en kopen:

https://janewillowmusic.bandcamp.com/

Bekijk de video hier:

https://www.youtube.com/watch?v=PzAalgxVg34


of luister naar onze Spotify Playlist en ontdek waar we over schrijven:

https://open.spotify.com/user/glazu53/playlist/6R9FgPd2btrMuMaIrYeCh6?si=KI6LzLaAS5K-wsez5oSO2g

Geen opmerkingen:

Een reactie posten