donderdag 22 november 2018

Johan Live, Victorie Alkmaar, zaterdag 17 november 2018, met Scram C Baby

Johan door HareD
Driemaal is scheepsrecht. Ik had dit najaar vaste plannen en kaartjes voor twee eerdere optredens van Johan, maar telkens kwam er iets tussen. Maar ik was vastberaden hen te gaan zien deze najaarstoer. Dus op naar Alkmaar met mijn geliefde, ook al had zij hen al wel in onze homebase Den Haag aan het werk gezien, anderhalve week daarvoor. De Victorie is trouwens een erg prettige zaal, dus het is helemaal geen straf om naar het noorden af te reizen.

Wo.’s superlatieven over Scram C Baby’s laatste cd bleken volkomen terecht (zie hier: http://wonomagazine.blogspot.com/2018/11/give-us-kiss-scram-c-baby.html). Zij verzorgden met lekkere muziek en onverstaanbaar gebrabbel van de zanger tussendoor een heerlijk opwarmer. Een voorprogramma zoals het bedoeld is, met muziek die lijkt op de hoofdact, zonder precies hetzelfde te zijn. De Alkmaarders hadden dat blijkbaar goed in de gaten, want de zaal was al voor driekwart gevuld toen zij begonnen.

Scram C Baby door HareD
Johan kwam, zag en overwon. Hoewel, dat laatste is een beetje overdreven, want het publiek was al positief voorgesorteerd. Wat een heerlijk concert. Een mooie mix van een ruime selectie van hun laatste cd Pull Up (zie de review van Wo. op dit blog: http://wonomagazine.blogspot.com/2018/04/pull-up-johan.html), met veel steengoed ouder werk. Het heerlijke Swing is mijn persoonlijke favoriet, maar het aanbod goede nummers van de voorgaande cd’s van de band is lekker groot. Strak gespeeld, Jacob de Greeuw was goed bij stem en de mannen hadden er lol in. Ze lieten ook verschillende malen zien dat het rock-element met het aantreden van gitarist Robin Berlijn sterk is: lange en harde gitaarpartijen daar waar het kon. Kortom: heerlijk. Als je nog een kaartje kunt bemachtigen, bestel dan snel, en geniet.

Hared

Geen opmerkingen:

Een reactie posten