zaterdag 22 april 2017

Where's The Funky Party? Hallo Venray


Dertig jaar Hallo Venray wordt gevierd met een nieuwe, veertiende, cd en een clubtour. Na het teleurstellende 'No Show' (2014) is het nu veel fijner rapporteren over de creatieve output  van Henk Koorn, Peter Konings en Henk Jonkers. Where Is The Funky Party is gewoon goed, lekker fel, met veel uptempo nummers, psychedelisch elementen en melancholische zangpartijen.

Het begint al goed, met de opening 'Funky Party'. Veel trommel en galm begeleiden de felle gitaar. Tekstueel stelt het niet veel voor, zoals dat bij meerdere nummers het geval is. Het lekkerste nummer is 'Blood', heerlijke punkrock, opwindend, vrolijk en opruiend. Echt een feestje. 'Oh, you’re not bad' zet die lijn door, hoewel een tempootje lager. In deze song is het gitaarwerk goed afwisselend en stevig aanwezig. Met 'Drink' ("I don’t drink as much as you do", is de terugkerende tekstuele lijn) gaat het gewoon op hetzelfde hoge niveau door. Het meest opwindende nummer, ook het kortst met 1 minuut 31, is 'Sticking', waarbij het moeilijk stilzitten is. Hallo Venray op zijn best. Dit wordt gevolgd door 'Ball', dat een heerlijk donkere ondertoon van de bas en drums heeft bij een aanstekelijke partij op de leadgitaar. 'Supermarket' is ook weer een kortje (1:42), maar heftig en intens.

Het slot valt tegen. Wellicht niet toevallig zijn het ook de langste nummers, alle drie ('Stories', 'Different Kind of Air', 'Look Outside') met ellenlange instrumentale stukken. Op zijn best doet het denken aan de instrumentele delen van nummers van The Cure uit de vroege jaren tachtig. Vaker is het gewoon een beetje saai en een tikkie te psychedelisch en monotoon.

Maar dit mag de pret niet drukken. Hallo Venray heeft een lekker album afgeleverd, met meer dan voldoende meeslepende en opwindende nummers. Het luisteren, en zien, meer dan waard.

HareD

Geen opmerkingen:

Een reactie posten