woensdag 21 december 2016

Helter Shelter live in de Hollandsche Tuyn in Leiderdorp

Er zijn van die toevalligheden in het leven die je soms overkomen. Het jaarlijkse kerstdiner met vriendinnen van mijn inmiddels voormalige sportschool stond dit jaar gepland in de Hollandsche Tuyn en omdat mijn zoon daar vlakbij woont, sprak ik er eerder met hem af om een biertje te gaan drinken. Wat schetst mijn verbazing, dat het café volledig afgeladen is en er een band staat opgesteld in de hoek van het café. Helter Shelter, the best of The Beatles and The Stones staat er op een doek met een soort van Union Jack er op. Dat hebben we geweten. Suizende oren, prima middag.

I'm The Walrus
Zoonlief is opgevoed met een flink dieet van de twee bands, al heeft hij een zeer duidelijke voorkeur voor de eerste band. Bij mij is dat iets meer gemengd. De Beatles hebben muzikaal veruit de beste nummers, de Stones winnen het op opwinding. De mix van hun nummers werkt wonderwel goed. Allemaal meezingers natuurlijk, maar ook verrassingen, met name in de Beatles nummers, die niet direct voor de hand liggen.

De zanger van Helter Shelter heeft een rauwe strot en zingt totaal een-dimensionaal. Dat werkt echter wonderwel omdat vrijwel alle nummers in een ruige(re) rocksetting worden gespeeld. Het gas terug wordt niet makkelijk gevonden door Helter Shelter. De opwinding neemt navenant toe. Dat dan weer wel. De andere drie heren verzorgen harmoniën en oehs en ahs. Als geheel een prima muzikale invulling aan het adagium niet lullen maar poetsen.

Coole schoenen, teveel bewogen
Omdat de band een trio is qua instrumenten, vullen de gitaar en bas elkaar perfect aan. Hele melodieën komen uit de bas, maar dat past bij Beatles songs prima, want dat speelt McCartney ook. De gitarist speelt hard, strak en zijn eigen interpretatie van veel nummers. Daarnaast maakt hij duidelijke keuzes wat een mummer het beste dient. De andere partijen (van de plaat) komen gewoon niet aan bod. Daarachter wordt alles dichtgetimmerd op de drums, door de uiterst energieke , maar heel af en toe overenthousiaste drummer.

Al zaten er hier en daar kleine foutjes in de nummers, het mocht de pret niet drukken. Helter Shelter speelde een prima set, de eerste hadden we gemist. Energiek, levendig en totaal rock and roll. Prima middagje dus, ook al hebben mijn zoon en ik iets minder gekletst dan verwacht.

(Foto's van) Wo.

Meer informatie over Helter Shelter vind je hier:

https://nl-nl.facebook.com/heltershelter071/?_fb_noscript=1

Geen opmerkingen:

Een reactie posten