zondag 18 september 2016

Taymir’s zwanenzang. Den Haag Paard van Troje, 16 september 2016

Foto: HareD
‘Wij waren Taymir’. De famous last words van een Haags bandje, dat de wereld heeft verrijkt met  twee cd’s met aanstekelijke liedjes. Het laatste concert was in een uitverkochte kleine zaal van het Paard. Voor driekwart gevuld met tienermeisjes, al dan niet vergezeld door vader of moeder. Ze lieten lang op zich wachten voordat zij opkwamen en na een uur was het klaar. Bijna het hele oeuvre doorgewerkt. Een verzameling korte liedjes bij elkaar maakt nog altijd een kort concert. Wat grappig was en toch ook wel stijlvol: geen toegift. Klaar is klaar.

Volgens eigen zeggen stoppen ze ermee, omdat niet iedereen zich meer voor 200% gaf en omdat zij uit elkaar waren gegroeid. Dat laatste heb je natuurlijk bij die jonge gastjes. Terzijde: de jongens van de Soul Sister Dance Revolution waren er ook en ik had de kans om de zanger te vragen of zij nog wel doorgingen. ‘Mwah…. we are in limbo’, was het vage antwoord. Ook daar niet veel meer van te verwachten vrees ik. Jammer, nog meer dan het verscheiden van Taymir, wat mij betreft

Foto: HareD
Drie van de vier muzikanten kon je echt geen enkele gebrek aan inzet verwijten. Drummer Isai Reiziger werkte zich  het apelazerus, speelde energiek, strak en had er zichtbaar lol in. Dat gold ook voor bassist, Quiten Meiresonne, die de afgelopen drie jaar uiterlijk uitgroeide tot een imitatie van de bandleden van Led Zeppelin of Deep Purple in het begin van de jaren zeventig. Gitarist Mikkie B. Wessels droeg de avond, speelde goed en had het ook erg goed naar zijn zin. Zanger Bas Prins was de uitzondering. Volledig stoned, dronken, onder de pillen, of alle drie leek hij meer op een zombie die op de automatische piloot zijn ding deed. Zichtbaar plezier heb ik bij hem niet kunnen ontdekken.

Desalniettemin  was dit laatste concert een Taymir een feestje. Kort maar fijn. De liedjes zijn gewoon goed, aanstekelijk en vrolijk.  Grootste hit Aaahhh was een hoogtepunt, maar ook enkele nieuwe liedjes deden het lekker. Taymir heeft zichzelf bijgelegd op het enorme kerkhof van heerlijke Haagse beatbandjes. Jammer.

HareD

Geen opmerkingen:

Een reactie posten