dinsdag 5 januari 2016

Racoon live. Caprera, Bloemendaal. Augustus 2015 (met Bertolf)

Foto: Karen
Als import Zeeuw en al jaren liefhebber van Racoon had ik de mannen voor het eerst eindelijk op Bevrijdingspop 2015 in Haarlem mogen horen. Zien was iets te veel gevraagd, tussen tienduizenden andere mensen, met mijn bescheiden lengte, lukte dat niet. Wo. had zich voor mij opgeofferd om er ook bij te zijn en hij heeft mij af en toe opgetild, maar het idee werd toch geboren om Racoon eens ‘echt’ te bezoeken.

Caprera is een openluchttheater in Bloemendaal, midden in de duinen. Je moet een kleine wandeling maken om er te komen en dan sta je bij een klein amfitheater. Het podium is afgescheiden van het publiek door een vijver en de tribune is van steen met daarop houten planken. Geen volgeprakte warme zaal zonder zicht maar een heus theater waar de kans op ZIEN bijzonder groot was!
Foto: Karen

De kaarten waren snel gekocht toen Racoon aankondigde hier te gaan spelen.

Op de avond liepen we in een soort avondvierdaagse door de duinen om, gewapend met kussens en eventuele dekens, plaats te nemen op de tribune.

In het voor programma stond Bertolf. De man is een goede muzikant met een prettige stem en een enkele 3FM-hit ('Another day', uit 2009). De dynamiek van zijn hits hoorde ik echter in weinig van zijn nieuwe nummers terug wat naar mijn idee verklaart waarom het vooralsnog bij een paar hits is gebleven. Prettig om naar te luisteren maar een beetje traag. Iets voor tijdens het eten.

Foto: Karen
Het werd langzaam donker in Caprera en Racoon bezette het podium. Wat een leuke mannen, Zeeuwse droge humor en een beetje bot. Ze hadden er zichtbaar plezier in met elkaar. Alles klonk goed. Zanger Bart praatte de nummers aan elkaar. De persoonlijke achtergrond van een aantal nummers maakten het concert nog mooier en het publiek was soms doodstil. Het luisterde onder de indruk van ’Tommy’ en met een brok in de keel of zelfs met tranen over de wangen naar ‘Don’t give up the fight’.

De 4-mansband was voor deze tour aangevuld met de Special Request Horns, heel veel toeters! Hiermee werd het fantastische concert nog completer.

Alle hits werden gespeeld en dat wil je als publiek (ik wel tenminste!) en het concert werd afgesloten met een meezinger voor allen ‘Fun we had’. Best een traag nummer maar goed in canon mee te blèren, heerlijk! Wat een fijne avond en dan na afloop weer door de duinen en op de fiets naar huis. Wat wil je nog meer?  

Karen


Geen opmerkingen:

Een reactie posten