dinsdag 9 april 2013

Villeneuf rockt in de Q-Bus LeidenJe kunt hier naar 'Great waste of time' luisteren en voor €7,- kopen.

Villeneuf, voorprogramma van Atlantic Attraction, 5 april 2013 in Qbus te Leiden.

Ik had Villeneuf al eens eerder gehoord in het voorprogramma van Moke in het LVC te Leiden. Moke blies zichzelf toen enigszins op omdat de geluidsman toen alle volumeknoppen op maximaal had gezet (wellicht vanwege eerdere gehoorbeschadigingen). Mede daardoor kwam Villeneuf toen veel beter uit de verf dan Moke.
Onbewust had ik daardoor aangenomen dat Villeneuf deze avond de hoofdact zou zijn. Dit bleek niet zo te zijn. Het talrijke publiek was duidelijk vooral gekomen voor Atlantic Attraction. Toch overtrof Villeneuf de hoofdact op bijna alle fronten.

De belangrijkste kwaliteit van Villeneuf zit ‘m in de liedjes. De frontman en zanger schrijft krachtige en afwisselende songs, met een kop en een staart.  Verder zijn de leden van de band goed op elkaar ingespeeld. Waar bij de hoofdact de zang enigszins tussen de gitaren verloren ging kwamen bij Villeneuf alle instrumenten goed uit de verf. Hard en zacht wisselen elkaar af. Schreeuwende gitaren tegenover droevige liedjes; hier en daar wat geluidseffecten, zoals met een megafoon in het mooie nummer Home.

De wedstrijd tussen Atlantic Attraction en Villeneuf leek ook een beetje op de verschillen die er zijn tussen Calvé pindakaas en de biologische pindakaas die in Leiden op de zaterdagmarkt kan worden gekocht. Atlantic Calvé vindt niemand vies, er zitten ladingen suiker en zout in, en is zo voor iedereen te eten. De biologische Villeneuf-pindakaas vergt wat plamuurwerk; mede hierdoor is de schare liefhebbers kleiner. Ze hebben echter wel veel meer reden om te genieten.

lebbol

Er staan diverse andere artikelen over Villeneuf op dit blog, waaronder een interview met Michiel van Poelgeest.

1 opmerking:

  1. Mij viel op hoe groot de contrasten waren tussen de akoestische versie van Villeneuf in het LVC en de rock setting in de Q-Bus. Allebei erg goed en overtuigend, want in beide settings blijven de songs volledig overeind.

    BeantwoordenVerwijderen