maandag 4 maart 2013

Brad live in de Boerderij, 14-02-2013Brad, Boerderij 14 februari 2013. Foto: HareD

Je kunt hier naar 'Waters deep' luisteren.

Net als veel van de andere aanwezigen werd ik getriggerd door de aankondiging dat Stone Gossard, de gitarist van Pearl Jam, zou optreden met zijn ‘band on the side’, genaamd Brad. Ik had eerlijk gezegd geen idee dat Brad al ruim 20 jaar bestaat en inmiddels zijn vijfde album heeft uitgebracht. Wellicht niet verwonderlijk deze onbekendheid, mede gezien het feit dat deze tour de eerste is die zij in Europa maakten.

Net als Pearl Jam komt Brad uit Seattle en de meeste bandleden spelen ook in andere bands, vooral Satchel. Zowel live als op CD is niet Gossard de grote man (misschien wel achter de schermen, geen idee natuurlijk hoe dat zit), maar zanger Shawn Smith. Hij is niet alleen twee meter in het vierkant, zijn stem ‘heeft het’. Erg karakteristiek en zeer aanstekelijk.

Brad is geen grungeband in de Seattle-traditie, maar heeft een heel gevarieerd repertoire. Languitgerekte zang en pianosolo’s van Smith, ballad-achtige nummers, blues, en natuurlijk ook rock: Brad heeft het allemaal. Hun meest recente cd heet United We  Stand en is echt een aanrader. Hoogtepunten, die ook live werden gespeeld, zijn ‘A Reason to be in my skin’ en ‘Waters Deep’. Ze hadden ook nog een leuke versie van Jumpin’ Jack Flash van de Stones in de aanbieding. Kortom: een aangename verrassing!

Overigens was het voorprogramma best aardig: New Killer Shoes. Hun eerste CD komt volgende maand uit. Deze Britten gaan waarschijnlijk de wereld of zelfs maar de rockgeschiedenis niet veranderen, maar hun muziek is goed te doen als je van stevige rock houdt.

0iwdeHareD

Je kunt 'United we stand' hier bestellen


of hier

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten